Ervaring


Sinds de start in 2007 heeft Tom Gordijn Communicatie voor de volgende ondernemingen gewerkt: NYSE Euronext, Goudse Verzekeringen, SNS Asset Management, Insinger de Beaufort, ICOS Capital Management, APX-Endex, Tata Steel, Van Lanschot-Chabot, BKR, Eneco, MN (pensioenuitvoerder) en Havenbedrijf Rotterdam.

Bij UNILEVER en SNS REAAL werkte Tom Gordijn in totaal ruim veertien jaar. Het zwaartepunt van de werkzaamheden lag in het onderhouden van mediarelaties.

Bij Unilever was hij als Hoofd Persdienst verantwoordelijk voor de internationale perscontacten en persoonlijk woordvoerder van opeenvolgende CEO's. Dit betrof in de eerste plaats de financiŽle PR. Hij was nauw betrokken bij omvangrijke projecten zoals de verkoop van de chemische divisie, de miljardenacquisitie van Bestfoods en het managen van de mediarelaties bij vele issues zoals Omo Power, de affaire rond de preferente aandelen, de communicatie van de strategie en vele product recalls.

Bij SNS REAAL was hij als Directeur Concern Communicatie betrokken bij de beursgang in 2006, de acquisities van Bouwfonds Property Finance en AXA Nederland en de daaraan gekoppelde emissie van nieuwe aandelen in 2007.

In 2003 werd hij door voormalig Unilever CEO Morris Tabaksblat gevraagd de publicitaire begeleiding te verzorgen van de Nederlandse Corporate Governance Code, kortweg de Code Tabaksblat.

Als journalist van Het Financieele Dagblad was hij jarenlang verantwoordelijk voor de berichtgeving over de Nederlandse en internationale industrie. Daarbij rapporteerde hij onder meer over de staalindustrie, de zware machineindustrie, de metaalverwerkende industrie en de voedingsmiddelenindustrie.